Fodboldgolf har fået tag i danskerne

Fodboldgolf er et spil, som over de senere år har fået bedre og bedre tag i danskerne. Spillet kan både dyrkes som en ren fritids- og hobbyinteresse eller på et lidt mere seriøst plan, hvor der både afvikles turneringer og stævner. Der findes efterhånden fodboldgolfbaner over stort set hele landet, så har du og dine venner eller familie endnu ikke prøvet kræfter med fodboldgolfspillet, så er det bare om at kaste jer ud i det. Og mon ikke I hurtigt bliver fanget af det, lige som så mange andre danskere?

Fodbold og fødder

I fodboldgolf er golfbolden skiftet ud med en fodbold. Spillet foregår på en bane, der minder om en golfbane. Men selvfølgelig med et noget større hul, da du skal kunne få fodbolden derned i. Med en fodbold i stedet for en golfbold betyder det også, at du ikke bruger en golfkølle, men at du derimod bruger dine fødder til at sparke til bolden – præcis som du ville gøre på en fodboldbane. Det handler i høj grad om præcision, da det gælder om at få bolden i gennem banen og til sidst ned i hullet for enden af banen. Undervejs sal man på mange af fodboldgolfbanerne forcere en række forhindringer – lidt i stil med det man kender fra minigolf.

Banerne varierer i længde og sværhedsgrad, så der er mulighed for en udfordring for alle. De fleste kan være med i fodboldgolf, men helt små børn, der ikke kan sparke så langt, får nok ikke helt det samme ud af det. I kan vælge at spille individuelt, altså alle mod alle, eller I kan dele jer op i hold og se, hvem der klarer det bedst. Det er en spændende kombination af golf og fodbold, og den særlige kombination har i den grad fået opmærksom fra det danske folk, der har kastet sig ud i denne nye disciplin.

Få en sjov dag med et slag fodboldgolf

Hvis du endnu ikke har prøvet fodboldgolf, men synes, at det lyder interessant, så er det bare med at komme afsted. Få fat i dine venner eller din familie og find den nærmeste bane og kast jer ud i den sjove disciplin. Sæt gerne noget tid af, da det godt kan tage noget tid, alt efter hvor mange I er, som skal spille. Hvis I gør det, så er I garanteret en udfordrende og sjov dag, hvor I kan konkurrere mod hinanden og se, hvem der bruger færrest spark på at få bolden i hullet.

Befinder du dig i Nordjylland kan det absolut anbefales at besøge Nymarksminde og deres super lækre fodboldgolfbane, som du kan læse mere om her: http://nymarksminde.dk/farm_fodboldgolf.php. Udover fodboldgolfbanen rummer Nymarksminde et hav af andre aktiviteter for både store og små. Det er aktiviteter så som legeland, ture i hestevogne, mini-zoo, stort grill område osv. Så uanset om I er en flok venner, som tager afsted, eller om det er sammen med familie, så kan i hurtigt få en hel dag til at gå. Og der er rigeligt at give sig til, når I en gang i mellem holder pause i fodboldgolfen.

Selvom man skiftes til at sparke, så er der næppe nogen, der keder sig. Det kan nemlig også sagtens være spændende at se, hvordan ens modspillere klarer den, og hvis I ikke er alt for store konkurrencemennesker, kan I måske også give hinanden gode tips og tricks undervejs. Og det kan sagtens være en god oplevelse at spille fodboldgolf, selvom man ikke lige vinder.

Fodboldgolf er bedst i godt vejr

Fodboldgolf foregår udenfor. Derfor er det klart, at det er sjovest at spille, når vejret er godt. Det behøver ikke nødvendigvis at være rigtig varmt, men så længe det holder tørt og ikke blæser for meget, så er det ideelle forhold til en omgang fodboldgolf. Det er selvfølgelig forskelligt, hvilket vejr folk foretrækker til disse udendørs aktiviteter. Mange vil nok blive lokket afsted af det gode sommervejr, men andet vejr fungerer altså også helt fint til fodboldgolf.

Hvis du er et konkurrencemenneske og er glad for at være aktiv udenfor, så er fodboldgolf helt sikkert noget, som du bør prøve. Hvem ved, måske bliver du helt bidt af det. Uanset hvad er det en aktivitet, som I kan være fælles om. Det fungerer godt for venner og familier, som er frisk på en udfordring.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *