Seniorerne har for alvor fået styr på internettet

I dag ser man flere og flere folk komme på online, som man kalder det. Flere og flere folk lærer hvordan man bruger internettet. Der er dem som først opdagede det, mest sandsynligt unge til nye voksne, som lærte det, fordi de så potentiellet i det. Der er flere og flere børn, som får en telefon i en ung alder og så lærer sig selv det, i takt med at de vokser op. Det bliver en del af deres udviklingsproces. Men nu er det også blevet mere og mere almindeligt, at ældre mennesker bliver god til at bruge internettet.

Internettet er ikke længere en ung ting

Nu er det ikke længere ualmindeligt at kunne finde sin bedstemor eller bedstefar på internettet. Hvis man undersøger det, vil man kunne se en stigning af ældre, som får sig en aktiv Facebook profil og er en del af Facebook. Der er også flere og flere sider på Facebook, dedikeret til og lavet af ældre. Der er sågar sider med billeder af ældres opslag, da de kan være en smule mindre almindelige, end hvad man er vant til på Facebook fra andre. Sjovt kan det være og det er hyggelig måde at bringe alle sammen på og tag del i glæden af internettet.

En af grundene til at flere og flere mennesker kommer online, er også fordi internettet er blevet nemmere at bruge. Hvis man kigger på gamle billeder af interfacet på Facebook eller Google for mange år siden, så er det næsten helt ulæseligt, i forhold til i dags standarder. Den gang skulle man vide hvad man kiggede på og efter, hvilket distancerede dem, som ikke vidste hvad de lavedei forvejen. Det var også svære af lære. I dag er det det modsatte. I dag er alt designet efter at være nemt og overskueligt, fordi det hele er en konkurrence med andre hjemmesider, hvor alle konkurrere om at have den nemmeste guide til deres set-up. Dette resulterer i sider, som f.eks.. senior.dk, hvor man skal oprette sin profil værende tekst båret med forklaringer på, hvad du skal fylde ind i de tomme felter. Det er så simpelt, som det kunne være.

Det er ikke kun internettet, som guider dig

Men ikke nok med at internettet er på sit nemmeste og mest overskuelige nogensinde, så findes der også mange hjælpemidler udenfor internettet. Man kan nemlig købe bøger, som forklarer én, hvordan man bruger diverse ting på sin computer og telefon. Det kan være hjemmesider som Facebook og YouTube og det kan være programmer såsom Instagram eller Snapchat. Så har man en lille manual, som man blot skal følge og lære fra, og så kan enhver være med på moden. Det negative ved disse bøger, er selvfølgelig at internettet er et konstant udviklende fænomen, så de fleste programmer og hjemmesider vil være opdateret og forandret inden længe. Så bøgerne kan hurtigt blive ”outdated” og kan derfor ikke følges mere. Endnu værre kan bøgerne lede til misinformation og frustration, da manuallen ikke passer med det de ser på skærmen. Derfor er det vigtigt at man slår til mens jernet er varmt. Lad ikke dig selv sakke bagud.

De unge hjælper også de ældre

I takt med at så mange unge også er begyndt at komme online i en ung alder, leder også til at flere seniorer kommer online. Dette gælder selvfølgelig ikke med alle, men hvis bedstemor eller bedstefar bruger tid sammen med deres børnebørn og børnebørnene bruger tid online, vil de opfange små ting her og der. Så har de ældre også nogle at spørge om hjælp, hvis de skulle få brug for det.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *